Hampshire - Grade II* manor house - Phase 1

Having been neglected internally for many years this home was in desperate need of major renovation. The house needed a full rewire, replumb, heating system, floors, bathrooms, kitchen and total internal decoration. I wanted to stay true to the historical roots of the house but also create a contemporary space to relax, entertain friends and bring up a young family. The 3yr process involved close work with architects, builders and M&E companies. Phase 2 has begun and furniture, fabric and decorative pieces are being sourced - photos coming soon…

Battersea - Family terraced house (“before”)

A real challenge - this 3 storey house had not been touched since the 60s. It required a full internal renovation including all utilities, flooring, bathrooms and kitchen. The major job was knocking down a supporting wall and creating a large open plan basement. The family wanted a clean and fresh finish as well as a few statement pieces which we brought in with a bold hallway paint colour, a dark blue kitchen and an Art Deco inspirited bathroom.

Chelsea - London

This house truly shows that there is no need to choose a "style" when decorating; a house is a home when it reflects the people that live there. When purchased, this house was a blank canvas and has been totally renovated over time. Not being shy of pattern and layering different textures has been the joy of this project. From Uzbek wall hangings, to Chinese silk chinoiserie; antique Indian cushions to antique French bar cabinets. This eclectic mix of objects and fabrics creates a warmth that cannot be achieved by following 'rules'. 

Chelsea Townhouse - London

This South African family's house in London is a home away from home. When I was brought on board they already had the bare bones but needed help filling the house and making it feel homely and comfortable. I sourced lighting and upholstery, designed bespoke pieces of furniture and of course - lots of fabulous cushions! We also converted their somewhat barren roof terrace into a luxurious space to entertain friends. However, the highlight of the project was the installation of stunning hand antiqued mirrored walling. This transformed a dark narrow sitting room into something extremely special. 

The New Forest - Hampshire. 

After her children left for university, this client felt it was time to express herself and make a few changes around the house. As a keen traveller she had collected many treasures throughout her life and wanted to show these off in the study. I helped source some additional pieces to complete the look, among these were the octagonal inlay table, Chinese vase lamp and antique shade, Chinese lacquer chest and Tang horseman. With a little rearranging we achieved a cosy space full of curiosities. The bedrooms also needed updating from kids room's to cosy and inviting places for adults to stay. We stuck with the 'country cottage' feel and chose organic and floral designs which reflected the garden and surrounding forest. 

Penthouse Apartment - Kensington

Having been used as a rental property, this penthouse flat in Kensington was a white box. The new owners wanted to inject some colour and personality back into the property. The building is a classic 30s mansion block so we wanted to keep an Art Deco touch running through the design. 

This project involved close work with an architect and builders to get planning and the building licence signed off. We designed a total rewire, all new bathrooms, kitchen, flooring and colour scheme throughout. 

The Bell Inn - The New Forest, Hampshire

This 18th Century coaching inn in the heart of The New Forest was in desperate need of a renovation - having not been updated since the late 1990s. Rooms and communal areas needed to be uplifted to reflect their countryside surroundings and more savvy clientele. With a very strict budget we lifted the main dining room and bedrooms to create a more cheerful and contemporary space whilst staying true to its traditional routes. 

Guest Cottage - Stockbridge, Hampshire

A cosy and restful place for guests and their children to stay in the Hampshire countryside. This building is the old stables of a large manor house, so we wanted to retain the quaint charm of its past. With limited budget we bought from high street retailers and local boutiques; layered pattern and cheerful colours create a place to feel at home. 

feather.jpg